Mantelzorgers genieten in Scheepstra Kabinet

RODEN - Zo’n 20 mantelzorgers hebben 6 juni gehoor gegeven aan de uitnodiging van het CPM (Contactpunt Mantelzorg) om een bezoek te brengen aan het Scheepstrakabinet.

Het was prachtig weer dus de koffie, vergezeld door heerlijke cake en hertenkoek (gebakken door de cliënten van Promis Care) kon in de mooie Treftuin worden gedronken. Hennie Lutjes, voorzitter van het CPM maar ook vrijwilliger bij het Scheepstrakabinet, vertelde ondertussen iets over het gebouw en het ontstaan van het museum.

Ook de andere activiteiten zoals ‘Met de juf op pad’, “Rondje rond de Brink” voor schoolkinderen erden benoemd. Hierna kon een korte wandeling gemaakt worden door de tuin. Men was zichtbaar onder de indruk van wat daar gemaakt wordt. De tuin is nog niet helemaal klaar maar ziet er al geweldig uit.

Documentaire

In het Scheepstrakabinet werd de documentaire over Hindericus Scheepstra vertoond. Deze documentaire is ook op TV Drenthe geweest. Er werd wat verteld over de leesplank, men kon schrijven met de kroontjespen en de lei met griffel.

Voor de liefhebbers was er een wandeling rond de Brink (hier staat ook het beeldje van Ot en Sien) waarbij wetenswaardigheden werden verteld over de gebouwen en de mensen die er hebben gewoond. Via de Mensinge werd de wandeling beëindigd bij het beeld van Hindericus Scheepstra. De reactie van de mantelzorgs waren erg positief.