Textielinzameling in Noordenveld

RODEN - In de periode van 18 tot en met 21 juni 2018 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils).

Voorafgaand aan de textielinzameling is een kledingzak verspreid met het verzoek hier overtollig textiel, kleding en schoenen in te doen en de kledingzak op de aangegeven dag aan de straat te zetten.

Route

De huis-aan-huis inzameling vindt op de volgende wijze plaats:

Maandag 18 juni: Roden

Dinsdag 19 juni: Norg, Westervelde, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide, Veenhuizen

Woensdag 20 juni: Foxwolde, Roderwolde, Leutingewolde, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch, Alteveer, Langelo, Steenbergen, Een-West, Een

Donderdag 21 juni: Lieveren, Peize

In de kledingzak mag kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.

Wat wel/niet

Wat niet mag: matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking, textiel waar olie of verf op zit. De vorige huis-aan-huis inzameling in het eerste kwartaal van 12 tot en met 15 maart 2018 heeft 4.870 kilo opgeleverd. De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen. Meer info: www.reshare.nl