Workshops in Kunsttuin Veenhuizen

VEENHUIZEN - In de Kunsttuin worden zondag 24 juni twee activiteiten gehnouden, van 14.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de workshop torso boetseren maakt u van klei een massief beeldje van het bovenlichaam van de mens. De tors is in de kunstgeschiedenis een veelvoorkomend thema en blijft inspireren. Een eenvoudige abstracte prehistorische vorm als uitgangspunt nemen kan, of werken naar een meer realistisch torso. Angelien Coco Martin, van de Pop-up Gallery te Veenhuizen, neemt kunsthistorisch materiaal mee en een paar beeldjes ter inspiratie. Het beeldje wordt na afloop gebakken, kan gekleurd worden en op een sokkeltje geplaatst.

Schilderen

Marleen van Engelen zal het schilderen begeleiden. De weelderige tuin met de aanwezige beelden kunnen hierbij een uitgangspunt zijn. Er zijn in de 30 are grootte beeldentuin twee natuurlijke vijvers, diverse aanplant van bosschages, bloemenperken en doorkijkjes. Marleen laat de cursisten een plek in de Kunsttuin uitzoeken waar u vervolgens via een kader een selectie maakt van het te schilderen gedeelte. Er wordt geschilderd op aquarelpapier en indien gewenst andere diverse ondergronden naar keuze.

Voor aanmelden of info: DeKunsttuin, telefoon 06-23561657 of via mail: contact@dekunsttuin.nl

Bij slecht weer wordt het (schilder) programma aangepast én wordt uitgeweken naar de nabijgelegen binnenruimte van beide kunstenaars.