Expo Words met workshops in K38

Roden - Tijdens de opening van de Verkuno-expositie Words, Words, Words werd wethouder Kirsten Ipema getrakteerd op een demonstratie van schoonschrijven op zijn Japans.

Tijdens de opening van de Verkuno-expositie Words, Words, Words werd wethouder Kirsten Ipema getrakteerd op een demonstratie van schoonschrijven op zijn Japans.

Op het binnenplein dansten penselen over het papier. De inktsporen waren onleesbaar maar bijzonder sierlijk. “Zo kun je ook een gedicht maken” aldus de kunstenaar Paul Veenstra.

Ook kreeg het publiek een performance van Paul Borgreve en de Poolse
kunstenares, Joanne Paszkiewicz, die al aardappel schillend vragen beantwoordde over de attracties van New York.

Deze twee inleidingen waren de start van de expositie, waarin woorden zijn verwerkt in schilderijen, etsen, collages, assemblages en grafische prints.
Zaterdagmiddag 30 juni staat een workshop Boekjes Maken gepland.  Hier leer je met enkele zeer oude basis technieken, zoals bv de Japanse steek en oude vouw technieken, om op een simpele manier een heel mooi boekje te maken.

Op 8 juli is er een lezing zijn over het gebruik van woorden in de  hedendaagse beeldende kunst. Die lezing Woorden in kunst is 13.30 tot 14.30 uur en wordt verzorgd door Peter Dijk . Opgave voor workshop en lezing kan via info@peterdijk.com. 

Kunstencentrum K38 , Kanaalstraat 38 te Roden, woensdag t/m zondag 13-17 uur (www.kunstencentrumk38.nl). Foto's Sonja Leutholff.