DSTV Peize springt zich naar brons op NK

PEIZE - Tijdens de Nederlands kampioenschappen Microteamgym springen in Rotterdam Ahoy sprongen de dames junioren C van DSTV Peize zich naar brons.

Op de onderdelen Airtrack en Minitramp/Minitramp Pegases lieten Anoek Esschendal, Maryse Basstra, Rianne Hof en Sigrid Levering supersterke series zien. Voor deze meiden was dit hun eerste NK in deze discipline. Een meer dan knappe prestatie.

Naast het dit team kwam er nog een team van DSTV in actie, namelijk de dames junior B met Bente Hoogma, Inge Hofman, Marte Fluttert en Joke Pleiter. Dit team had wat minder geluk op het onderdeel airtrack. Zij maakten wat foutjes. Toch wisten zij zich daarna nog goed terug te vechten door een derde score op minitramp te behalen. Dit team werd uiteindelijk zevende. Ook dit team debuteerde op dit NK op B-niveau en kijkt tevreden terug.

Een dag eerder deed Anoek Esschendal ook individueel mee aan het NK op minitramp en minitramp pegases. Zij sprong op het hoogste niveau als jongste deelneemster in haar categorie. Ze wist een mooie vijfde plaats op minitramp te bemachtigen en op minitramp pegases werd zij zevende. Anoek kan trots terugkijken op dit NK. Een supermooie ervaring aan het begin van haar springcarrière.

Met deze NK's sluit DSTV haar seizoen succesvol af. Het volgende wedstrijdseizoen begint in november. (Foto's Daniëlle Stokvis.)