Laatste verkeerslabel Noordenveld voor De Rank

RODEN - Wethouder Alex Wekema heeft woensdagmorgen het Drents Verkeersveiligheidslabel uitgereikt aan basisschool De Rank in Roden.

Het Drents Verkeersveiligheidslabel (DVL) is een kwaliteitskeurmerk voor basisscholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Wethouder Alex Wekema: “Het verkeerslabel krijg je als school niet zomaar, daar hebben alle scholen heel hard aan gewerkt. Zo hebben de scholen aandacht besteedt aan veilig oversteken, praktische fietsles, diverse oefeningen, dode hoek, Fietscontrole etc.” Na de uitreiking hebben de kinderen spelletjes gedaan rond het thema verkeer. De kinderen van groep 7/8 hebben deze spellen bedacht, zoals een escape room, bingo, speurtocht en kwartet.

“Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers, daarom is veilig gedrag in het verkeer ook erg belangrijk voor kinderen. Jong geleerd is oud gedaan en daarom vinden wij het belangrijk dat scholen aandacht besteden aan veilig verkeersgedrag,” aldus wethouder Alex Wekema. “Met trots kan ik nu zeggen, dat na het labelen van De Rank, alle bassischolen in Noordenveld een Verkeersveiligheidslabel hebben. Wij hebben dat gecontroleerd en gelukkig vastgesteld dat alle scholen goed hun best hebben gedaan!”

Bouwsteen

De Drentse gemeentebesturen en de provincie Drenthe vinden dat structurele verkeerseducatie een belangrijke bouwsteen is voor een verkeersveilige gemeente en een verkeersveilige provincie.

“Wij streven naar minder verkeersslachtoffers en geven ook hoge prioriteit aan het stimuleren van veilig verkeersgedrag bij kinderen en het zo veilig mogelijk maken van de schoolhuisroute, de school en de woonomgeving”, aldus wethouder Alex Wekema. (Foto’s De Rank.)