Mini-masterclasses en excursies Blokgooien

RODEN - Wat is blokgooien? Wat is Immaterieel Erfgoed? Waarom is het spel typisch Drents? Waarom is het geen 'volksspel'?

Om deze en andere vragen beantwoord te krijgen, houdt Rudy de Groot (gratis) tweedaagse minicursussen die bestaan uit een interactief theoriedeel van ongeveer een uur en een praktijkdeel (middag dagdeel) waarin de deelnemers via de parkeerplaats van havezate Mensinge naar het Moltmakersstuk vertrekken om daar het spel te gaan spelen. De weg er naar toe zal als een excursie (en natuurlijk ook interactief) verlopen.

Inschrijven kan tot en met november via het e-mailadres in de Neis/Nieuws pagina op de blog https://blokgooien.blogspot.com. Of via de e-mail op het Youtube kanaal, in het tabblad: 'Over/About'.

„De masterclasses zijn voor alle geïnteresseerden van 8-88 jaar en voor iedereen die het spel uiteindelijk zélf wil spelen en door wil geven aan volgende generaties. Vrouwen, kinderen, mensen uit het onderwijs, zelfstandige ondernemers in de vrije-tijdssector en studenten Sport en Beweging zijn bijzonder welkom. Voor die mensen die er uiteindelijk serieus iets mee willen doen, zijn aan het einde van de cursus een blok of meerdere blokken en fiches beschikbaar.”

„Hoeveel mini-masterclasses er worden gegeven, wanneer, hoeveel en waar ligt aan het aantal inschrijvers die ik ontvang. Tussen nu en november moeten dat er minimaal 3 zijn om het te laten doorgaan. Grotere aantallen inschrijvingen worden verdeeld in groepen van ongeveer zes personen en iedereen krijgt persoonlijk bericht”, aldus initiatiefnemer Rudy de Groot.