Japanse bloemisten naar Havezate Mensinge

RODEN - Zeven Japanse bloemisten reizen af naar Roden om met hun bloemsierkunst de kamers van Museum Havezate Mensinge te verfraaien.

Bloemen Atelier Jan van der Heijden begeleidt hen om zich de Europese bloemsierkunst eigen te maken. Het resultaat is van vrijdag 6 juli tot en met zondag 8 juli te zien in Havezate Mensinge.

Het is inmiddels een traditie te noemen. De Japanse bloemisten keren nu voor de vijfde keer terug naar Havezate Mensinge. Al vele jaren onderhoudt Jan van der Heijden contact met de Academie Bloemsierkunst uit Japan. Hij gaat er ieder jaar naar toe om les te geven.

Yoko Misumi

Dit jaar bestaat de groep die naar Roden komt uit zeven cursisten, waaronder Yoko Misumi die haar eigen bloemenstudio heeft in Tokyo. Tijdens de cursus leren de Japanse bloemisten om goed te kijken naar de eigenschappen van een bloem. Hoe kun je de kleuren toepassen? Welke technieken kun je gebruiken om de bloem zo lang mogelijk mooi te houden?

Exclusief voor Museum Havezate Mensinge maken de cursisten bloemstukken in stijl variërend van klassiek tot modern. Afgaand op de reacties van de afgelopen jaren zullen bezoekers ook dit jaar beslist onder de indruk raken van deze bijzondere bloemsierkunst.

De bloemsierkunst is te bezichtigen van vrijdag 6 juli t/m zondag 8 juli. De openingstijden van Museum Havezate Mensinge zijn van 13.00 – 16.30 uur. Entree 6 euro, kinderen 12 t/m 17 jaar 3 euro. Meer info op www.mensinge.nl (Foto’s Museum Havezate Mensinge.)