Anniek Siegers door naar finale NK Bloemsierkunst

Norg - Anniek Siegers van Bloem & Cadeau Boutique Anniek in Norg gaat na de voorronde NK Bloemsierkunst in Aalsmeer en Venlo door naar de finale.

Anniek Siegers van Bloem & Cadeau Boutique Anniek in Norg gaat na de voorronde NK Bloemsierkunst in Aalsmeer en Venlo door naar de finale.

Er werden twee voorronden gehouden voor de NK-finale begin september in Veenendaal, om de winkel zoveel mogelijk bezet te houden werd besloten dat Melissa in Aalsmeer zou deelnemen en Anniek in Venlo. Na de voorronde blijven er 12 kandidaten over die mogen strijden om de nationale titel.

Afgelopen weken hebben Melissa, Anniek en familieleden vele avonduren opgeofferd om de ondergronden voor de wedstrijden te realiseren. Afgelopen dinsdag trok Melissa in alle vroegte naar Aalsmeer met haar materialen en ondergrond. Om 8.00 uur kreeg ze daar de instructies voor haar eerste grote wedstrijd. De wedstrijd bestond uit drie onderdelen, een voorbereidingsopdracht waarin persoonlijke herkenbaarheid en eigen identiteit verweven moesten zijn. en  en twee verrassingsopdrachten ( wat later bleek , bruidswerk en planten arrangement),

Na een lange dag werken/zweten was om 20.00 uur de uitslag en bleek Melissa helaas niet genoeg punten te hebben voor een finaleplaats. Maar voor haar eerste grote wedstrijd een topprestatie om onder het toeziend oog van de klok en vele mensen je werk te kunnen maken. Donderdag was het de beurt aan eigenaresse Anniek Siegers zelf. Haar voorbereide stuk en de materialen konden amper in de bus, in Venlo aangekomen moest er dan ook het een en ander aan herstelwerkzaamheden gebeuren.

Toen alle 16 deelnemers hun basis hadden neergezet bleek dat het niveau erg hoog lag, en begonnen ook bij Anniek een beetje de zenuwen te komen. De collega's waren onder de indruk van de basis van Anniek. Toen alle grote stukken af waren, bleek inderdaad dat het een spannende strijd zou worden gedurende de dag. Er moest dus op alle onderdelen maximaal gescoord worden. Na de pauze werd er begonnen met een bruidsboeket, de materialen worden hiervoor ter beschikking gesteld en zijn voor elke deelnemer gelijk. Dus bij dergelijke opdrachten moet je je onderscheiden in de techniek. En dat is echt Anniek haar ding, technisch en verfijnd werken met deze opdracht scoorde ze dan ook de meenste punten van alle drie de onderdelen. Na het derde onderdeel was het wachten op de uitslag. Het werd een succes: door naar de finale van het NK.