Sfeer op opening expo in Galerie Huis ter Heide

Huis ter Heide - Galerie Huis ter Heide heeft zondag een geheel vernieuwde expositie geopend.

De zussen Alie en Hennie Hut zijn er wederom in geslaagd om met het  nieuwe werk van de leden van het collectief en de gasten een boeiend en gevarieerd aanbod te laten zien. De expositie is te zien tot en met 26 augustus.

Bij de opening besteed het collectief altijd extra aandacht aan het werk van een van de leden. Deze keer was er bijzondere aandacht voor het werk van Halbe Hageman. Halbe was lid van het kunstenaarscollectief Huis ter Heide tot zijn overlijden afgelopen januari. Omdat Riet, Halbe’s echtgenote, zijn werk graag onder de aandacht wil houden blijft zijn werk te zien in de Galerie.

Nadat Riet iets verteld had over de fragmentatie techniek die Halbe gebruikte voor zijn schilderijen, werden de gastkunstenaars door Wiepke Folkerts welkom geheten. Waarbij ze in de gelegenheid werden gesteld iets te vertellen over het door hen getoonde werk. Aansluitend was er alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje de
kunst te bewonderen. De gasten van deze periode zijn:

Daisy Walraven is al in haar vroege jeugd gaan tekenen en daarop volgend met schilderen. Eerst met aquarel, olieverf en daarna met acryl. Ze maakt vrouwelijke “glamour” schilderijen, landschappen, bloemen en vooral portretten.

Trudy Dales maakt figuratieve kunst is sinds 2012 bezig haar eigen kunnen en materialen te ontdekken. Zij werkt met Epoxy, de figuurtjes hebben een basis van metaaldraad. Haar figuurtjes gaan een eigen dialoog aan met het silhouet van de mens.

Joop Houthuijzen is beeldhouwer van beroep en ontwikkelt zich steeds meer in de richting van het maken van plastieken, waarin figuratieve vormelementen worden afgewisseld door meer abstracte vormelementen. Door het brons te behandelen met verschillende zuren worden diverse patina's verkregen zoals goudbruine, blauwgroene en zwarte tinten.

John Striegel is beeldenmaker en sinds zijn opleiding docent Kunst en Cultuur is hij geïnteresseerd in het werken met hout. Bij de ‘muzikanten’ werkt John veelal met echte instrumenten. Op kubistische wijze wil hij de expressie, de gevoeligheid en het enthousiasme van de muzikant laten zien. Je hoort en ziet de muzikant als het ware spelen. Meer info: www.galeriehuisterheide.nl (Foto's Wiepke Folkerts.)