KTP Beach Soccer MO15 pakt eerste hoofdprijs

Nieuw-Roden - De meiden van KTP Nieuw-Roden MO15 moesten zondag aantreden voor het open NK Beach Soccer toernooi in Blauwe Stad. Het mooie weer en de omstandigheden van de velden waren uitstekend voor een mooi dagje Beach Soccer.

Om 9 uur werd afgetrapt onder leiding van de coaches Bennie en Arjan tegen de meiden van WVV 1896. Het bleek dat zaalvoetbal toch wat anders is dan Beach Soccer. Omdat nog niet getraind was op het zand, was het eerst wennen. Nadat KTP  in de aanval was, scoorde WVV 1896 de 1-0. Hierna ging de KTP beter spelen en werd de stand gelijk getrokken: 1-1.

De tweede wedstrijd was tegen Westerwolde. Hier kwamen de meiden met 1- 0 achter, maar uiteindelijk werd gewonnen met 2-1. De derde wedstrijd speelden de meiden tegen BATO, dat elke wedstrijd had gewonnen. Na 5 seconden stonden de meiden al achter met 1-0. BATO scoorde gelijk vanaf de aftrap met een afstandsschot, welke door de wind nog meer snelheid kreeg en onhoudbaar was voor de keepster. Daarna maakten ze nog de 2-0, waarna KTP op de jacht ging. De 2-1 werd  gescoord en in de laatste seconde werd de 2-2 gemaakt zodat er nog kans was op de titel.

Gemakkelijk

De vierde wedstrijd was weer tegen WVV 1896. Deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 3-0 . De vijfde wedstrijd tegen vv Westerwolde werd ook gewonnen met 1-3. De laatste wedstrijd tegen BATO moest bepalen welk MO15 team zich Nederlands kampioen Beach Soccer mocht noemen. Bato had 13 punten en KTP 11 en dus moest gewonnen worden. Na 5 minuten voetbal opendeBATO de score. Daarna was het de beurt aan KTP dat de 1-1 en daarna de 1-2 maakte. Via 2-2 drukte KTP door: 2-3. Met nog een minuut op de klok dacht BATO de 3-3 te hebben gemaakt uit een intrap. Deze goal werd echter afgekeurd omdat de bal na de intrap door niemand was geraakt.

VV Bato maakte alsnog 30 seconden voor tijd de 3-3, maar bij de laatste aftrap die de Drenten kregen ging de bal strak in de bovenhoek. Hierna volgen nog spannende seconden, hierin kreeg BATO nog een vrije trap welke nog bijna in het doel. Na 12 minuten voetbal floten de goed leidende scheidrechters af. De meiden van KTP Nieuw-Roden MO15 mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Beach Soccer 2018 noemen, een succes voor Myrthe, Celena, Loïs, Cheryl, Dominique, Charissa, Eline en Iris.