Zomerkerkdiensten in Oosterduinen in Norg

NORG - Van 8 juli tot en met 19 augustus worden er weer kerkdiensten gehouden in de Oosterduinen, georganiseerd door de Gereformeerde Kerk te Een. De kerkdiensten beginnen om 10.30 uur, bij mooi weer in de openlucht, bij minder goed weer in een grote tent.

Elke zondag gaat er een andere predikant of pastor voor. En er is muziek van een koor of combo. De kerkdiensten hebben een open karakter. Het is de bedoeling dat iedereen, passanten en kerkgangers, zich thuis kan voelen in de dienst en dat bezoekers in een vakantiesfeer kerk kunnen zijn met elkaar.

Zandvlakte

Tijdens de kerkdienst ’s ochtends hebben de kinderen hun eigen programma op de Kleine Zandvlakte, waar ze bijv. een verhaal horen, zingen en spelletjes doen. Bij slecht weer zitten de kinderen binnen in een eigen ruimte. Na afloop van de diensten staat de koffie klaar.

De feestelijke start is 8 juli met de Kerkendag waarin het Martini Kerkkoor uit Groningen voor de muzikale begeleiding zorgt. Na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting. Er is een springkussen voor de kinderen. We sluiten af met een gezamenlijke brood- en soepmaaltijd.

Bereikbaarheid

Het IKR terrein is aan de Kastanjelaan nummer Z72 in de Oosterduinen. Om het zoeken te vergemakkelijken zijn er de gele bordjes met het I.K.R.-logo aangebracht langs de route. De tent van het IKR is te bereiken vanuit Norg via de Donderseweg (N858) en dan voorbij het terrein

van de voormalige speeltuin De Vluchtheuvel, linksaf de “Voorsteweg” in, ca 500 meter rijden en linksaf de “Oosterduinen Z” in. Links aan dit zandpad ligt na ca 500 m het IKR terrein.

Tentdiensten 2018:

8 juli ds. J. van der Wilden, Hoogeveen, Martini Kerkkoor, orgel: Willem van der Meulen.

15 juli Ineke Hofman uit Vries Xjong uit Haulerwijk.

22 juli Maja Swart Andelaar uit Leens, met Bazuin/Excelsior uit Een/Haulerwijk.

29 juli Bert Broers uit Nieuw-Dordrecht., muziek Willem van der Meulen.

5 augustus mevrouw E de Vries uit Burgum, met Bazuin/Excelsior uit Een/Haulerwijk.

12 augustus Ineke Hofman uit Vries Willem en Clara Zijlstra uit Drachten.

19 augustus ds. H.J.Meijer uit Roden, muziek Ubo Bolt uit Roden en Gerhard en Ada Waninge.