Leerlingen Hoge Holt aan het golfen

Roden - Twee maandagochtenden was het een drukte van belang op de oefenfaciliteiten van Golfclub Holthuizen.

Liefst 50 kinderen van 't Hoge Holt, school voor moeilijk lerende kinderen in Roden kwamen op bezoek Ze werden in twee groepen ontvangen op de golfclub. Toen de vrijwilligers wachtten op wat er komen ging, hoorden ze van verre al de vrolijke geluiden van de kinderen. Enthousiast kwamen ze lopend vanuit school samen met de leerkrachten het golfterrein op.

Toen ze allemaal een plaatsje hadden gevonden op het terras werd na de
begroeting de indeling bekend gemaakt en gingen ze met de vrijwilliger mee naar hun eerste onderdeel. Er waren vijf groepjes die wisselend vijf onderdelen van het golfspel gingen oefenen: slagen (zo ver mogelijk), chippen, pitchen, putten (kort), putten (lang).

Het was een genot te zien hoeveel plezier ze beleefden als het zomaar ineens lukte een put te maken of wel 50 meter ver te kunnen slaan. Ze kregen het warm van het golfen en de flesjes water moesten dan ook met regelmaat bijgevuld worden.

Na de intensieve ochtend voor zowel de schooljeugd als de vrijwilligers zaten ze op het terras nog lekker na. En klonken alle enthousiaste opmerkingen over de gemaakte oefeningen tijdens deze golfochtend. Na het golfen was er - zoals het hoort - een prijsuitreiking, De prijs was een
gekleurde zuurstok van de 'snoepkoning' van Golfclub Holthuizen.

Na de zeer geslaagde ochtenden met vrijwilligers van Golfclub Holthuizen  en de leerkrachten namen ze op het terras afscheid. Vrolijk pratend en een ervaring rijker liepen de kinderen, met hun zuurstok, weer terug naar
school. (Foto's Corrie van Wijk.)