Acties voor duikplank Zwembad Veenhuizen

VEENHUIZEN - Het gonst van de activiteiten in Zwembad Veenhuizen. Dit allemaal om te sparen voor een nieuwe duikplank.

Hoewel de duikplank beslist nog veilig is, is deze al wel bejaard en moet vervangen worden. In het zwembad is een grote thermometer opgehangen, waarop bijhouden wordt hoeveel van de benodigde 7200 euro (ja, zo veel kost een nieuwe…) al bij elkaar gespaard is.

Inmiddels is er van de Rabobank de toezegging dat zij, vanuit het coöperatiefonds, de helft van het bedrag willen sponsoren. Daarnaast is het bedrag van 1419,-, dat met bij de Poiesz Sponsoractie is verdiend, bestemd voor de duikplank. Verder is er een spaarvarken in de kiosk gezet, zijn in het zwembad tweedehands DVD’s en boeken te koop en lopen er nog acties bij o.a. de Coop in Norg (statiegeldactie).

Sponsorzwemmen

Tijdens de zwemvierdaagse zal de jeugd van 9-13 juli sponsorzwemmen voor de duikplank. Het bestuur is dolgelukkig met een aantal initiatieven vanuit vaste abonnementhouders. Beenhuizen komt in actie en wel voor een super goed doel een nieuwe duikplank voor het openlucht zwembad van Veenhuizen. Voor 5 eurootjes per lot meedingen naar een sta/biertafel (mailen naar beenhuizen@outlook.com). Het is een actie van Gert-Jan Been, Haralt Been en Matthijs Tienkamp, ondersteund door Sandra Been.

Maaike Faro en Helma de Jong hebben het voortouw genomen om een tentenkamp te starten, zoals in het (verre) verleden ook gehouden werd in Zwembad Veenhuizen. Onder de titel ‘Dansen voor de duikplank’ wordt zaterdag 21 juli voor kinderen uit de groepen 1 t/m 8 ‘s avonds van 18.30 – 20.45 uur een poolparty gehouden. Daarna is er voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8 de mogelijkheid om een nachtje in het zwembad slapen, in eigen tent. Voor hen is er een vossenjacht met zondagmorgen, na het ontbijt, nog een verrassingsactiviteit.