Meester Jan Timmer vorstelijk uitgezwaaid door De Poolster

Nieuw-Roden - Het was vrijdag feest met een weemoedig tintje. Directeur Jan TImmer nam afscheid van kinderen en team van De Poolster, en van de ouders.

Functies

Eind 2006 is Timmer begonnen als directeur op de Meester de Vriesschool in Nieuw-Roden. Timmer, geboren te Coevorden, is vanaf 1983 werkzaam in het lager- en basisonderwijs en heeft op meerdere scholen, verschillende taken en functies uitgevoerd.

Ook was de in Norg woonachtige Timmer directeur op obs De Meenthe in Bovensmilde. En verder onder meer coördinator van het  samenwerkingsverband WSNS Assen en omstreken. Ook het interim directieschap was hem niet onbekend.

Nieuwbouw

In Nieuw-Roden gebeurde er ook van alles. Van het verdwijnen van de zwarte (eigenlijk groene) schoolborden toe, met de komst van digitale schoolborden. In 2009 werd de onderwijswereld in Noordenveld geplaagd door gemeentelijke bezuinigingen, maar ondanks dat werd koers gezet naar een nieuw schoolgebouw.

De oude Meester de Vriesschool was 'af', in 2011 ging de nieuwbouw aan de Zevenhuisterweg van start. Na de opening volgde de fusie met obs Steenbergen (die de school in Roderesch bevolkte).

Op muzikaal gebied was er ook van alles te doen. In het kader van het Impuls Muziekonderwijs scoorde het orkest van De Poolster bijzonder goed. Met als resultaat een optreden in het landeiljk slotfeest.

Vrijdag was dan het slot. De kinderen namen tijdens de schooldag afscheid van meester Timmer, op het schoolplein met een erehaag en in de klas. Aansluitend kwamen ouders de hand te schudden en een babbeltje maken. (Foto's De Poolster.)