Alleen de zee ontbreekt op beachvolleybal veld in Roden

Roden - Alle ingrediënten voor een zomers middagje beachvolleybal waren zaterdag aanwezig in Roden. Okee, behalve dan water...

Aanleiding was de openingswedstrijd van het professionele beachveld achter sportcentrum De Hullen, Ceintuurbaan-Zuid in Roden. Het team van B en W Noordenveld stond onder (een ingetogen) leiding van coach burgemeester Klaas Smid en wethouder Henk Kosters. Laatstgenoemde kon vanwege een rugblessure niet spelen.

De wethouders Kirsten Ipema, Jeroen Westendorp, Alex Wekemen loco-gemeentesecretaris Cees Langebeeke waren wel actief aanwezig en hoe. Met name Jeroen Westendorp deed menigeen versteld staan van sierlijke duikvluchten en harde smashes.

Werkgroep

De bestuurders namen het op tegen een team van de werkgroep die het beachveld realiseerde. Na de openingswedstrijd waren er nog verschillende demonstraties en een beachvolleybaltoernooi op het nieuwe veld.

Naast beachvolley was er beach korfbal en beach voetbal. Rovoc-voorzitter Bert Schutte was ingenomen met het complex, waar ook officiële NeVoBo-wedstrijden kunnen worden gehouden. Ook wethouder Westendorp was goed te spreken en stond te trappelen om zelf de tenen in het speciale strandzand te duwen... (Foto's Germ Geersing.)