Drentse Fiets4Daagse naar 53ste editie

NORG - Het aftellen kan beginnen. Over ruim een week gaat de RegioBank Drentse Fiets4Daagse van start.

Acht startplaatsen zijn op dit moment druk bezig om het evenement tot een groot succes te maken, waaronder Norg. De 5 ste editie van de Fiets4Daagse kleurt dit jaar rood. De rode vlaggen van Drenthe mogen dan ook door iedereen uitgehangen worden tijdens de Fiets4Daagse week, die van 24 tot 27 juli op de agenda staat.

Iedere startplaats heeft een heel gevarieerd programma te bieden. Uniek dit jaar is op woensdagochtend 25 juli het Grootste, Gratis en Gastvrije ontbijt in alle startplaatsen. Dit had Norg overigens vorig jaar al. Hier zijn dit jaar de toerfietstocht (0 en 60 km), de RollOnRoute voor deelnemers met een beperking 25 km en de 4KidsRoute 30 km

Wolf

Op meerdere routes is veel te beleven. Een boerderij bezichtigen, een rondleiding bij een lokale bakker, een balletje slaan op de golfbaan of een kijkje nemen bij de wolf van Drenthe in het Duurzaamheidscentrum van Assen.

Voor kinderen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals leren draaien als een echte DJ, maak zelf graffiti of dwars door Plopsa Indoor fietsen. De 4Kids routes zijn te fietsen vanuit Dalen (alleen donderdag), Diever, Emmen, Meppel, Norg en Westerbork.

Voor mensen die meedoen aan de Roll-On routes, kunnen dit jaar terecht in maar liefst vier startplaatsen; Assen, Emmen, Meppel en Norg. Vanaf hier kan er met scootmobiel, tandem, duofiets en dergelijke heerlijk gefietst worden. Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.fiets4daagse.nl/inschrijven.