Heringerichte Esweg wordt heringericht

NIEUW-RODEN - De pas heringerichte Esweg wordt heringericht, dit vooral naar aanleiding van klachten van weggebruikers.

Sinds mei wordt hard gewerkt aan de herinrichting van de Esweg tot een veiligere fietsroute tussen Roderesch en Nieuw-Roden.

De herinrichting is inmiddels bijna voltooid, zodat de weg opengesteld kon worden. Dit heeft de laatste weken geleid tot veel reacties, zowel positief als kritisch. Tijdens de realisatie is een zwakker punt in het ontwerp naar voren gekomen: de zichtbaarheid van de versmallingen. Hierover heeft de gemeente ook verschillende klachten ontvangen.

Schrikhekken

Als eerste reactie hierop zijn alle banden van de versmallingen witgeverfd zodat ze beter zichtbaar zijn. Verder staan er tijdelijk reflecterende schrikhekken en wordt de wegversmalling met nog een bord aangekondigd.

Een volgende stap is het plaatsen van meer straatverlichting bij de versmallingen en kruispunten. Wat dit betreft is de gemeente onder andere afhankelijk van de planning van de nutsbedrijven. Binnenkort komen er permanente reflecterende zuilen op de versmallingen om de zichtbaarheid te vergroten. Met deze ingrepen wordt de Esweg volgens B en W nog veiliger, zowel voor fietsers als voor automobilisten.