Emoties bij afscheid

WESTERVELDE - Hij hield het niet helemaal droog. Bernard Veenhuis (65) uit Roden nam donderdag afscheid van obs De Elsakker, en tijdens de receptie blikte hij met emoties terug.

In 1978 begon de Achterhoeker in het onderwijs, na twee jaar militaire dienst. Dat meegerekend was hij 42 jaar in overheidsdienst, en voor Veenhuis reden om af te zwaaien. In Roden was hij leerkracht aan de Meester Zondagschool, die later met de Scheepstraschool opging in obs De Marke.

Tijdens de komt van veel asielzoekers, en de bouw van een asielzoekerscentrum in Roden, werd Veenhuis directeur van de school hier, Het Palet. „Een heel mooie tijd, ik heb er veel geleerd. En we hebben veel leuke dingen gedaan”, sprak hij.

Dertien jaar geleden verkaste Veenhuis als directeur naar de basisschool in Westervelde. Die - net al veel andere scholen - een afnemend leerlingenaantal kende. Om hier het hoofd aan te bieden, werd de school dit jaar officieel Groene Kubusschool.

Veenhuis benadrukte dat hij steeds overal met veel plezier had gewerkt.”Hier had ik ook een mooi team. Ik hoop dat we hier weer naar vier klassen gaan”, klonk het met ingehouden snik. De Roner blijft nog actief ijn het onderwijs, hij geeft samen met echtgenote Jannie huiswerkbegeleiding in Ctrl-V. Niet onverdienstelijk, want dit jaar had hij een score van 100 procent geslaagden.

Opvolger van Veenhuis is Jaap Starke, tot dan werkzaam op obs ‘t Spectrum in Peize.