Noordenveld steunt Fiets4Daagse

RODEN - De Drentse Fiets4Daagse vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 27 juli. Norg is weer een van de startplaatsen.

De Fiets4Daagse Norg trekt vier dagen lang ruim duizend fietsers naar onze gemeente. Vele fietsers overnachten gedurende een korte of langere tijd in of rondom Norg. Dit evenement heeft dan ook een flinke toegevoegde waarde voor de lokale economie.

Het bestuur van de startplaats vraagt naast de reguliere garantiesubsidie van 2.000 een extra bijdrage van 1.000 om een goed ontbijt aan te kunnen bieden aan alle deelnemers. Het bestuur van de Fiets4Daasge Norg ontvangt jaarlijks van de gemeente een garantiesubsidie van 2.000 euro. Dit jaar is door het bestuur van de Drentse Fiets4Daagse, in overleg met Marketing Drenthe en de provincie Drenthe, besloten om in alle startplaatsen op woensdag 25 juli een gratis ontbijt aan te bieden aan alle de deelnemers.

Om een goed ontbijt te kunnen verzorgen in samenwerking met lokale ondernemers vraagt het bestuur van de Fiets4Daagse Norg om eenmalig een extra bijdrage te verlenen van een euro per (verwachte) deelnemer. Concreet betekent dit een extra bijdrage van 1.000 euro. Het alternatief voor de organisatie is een tekort in de begroting van 1.000 euro. B en Wwillen de knip trekken (en eten woensdag bovendien een hapje mee).