Roestvrij Theater in het Gevangenismuseum

VEENHUIZEN - Op 20, 21 en 22 juli speelt Theater Roestvrij de voorstelling De hemel heeft niet genoeg regen naar Hamlet van William Shakespeare.

Vorig jaar maakte het theatergezelschap onder leiding van regisseur Leander Breen de voorstelling ‘Wij doen ons best u te vermaken’ in Amsterdam en Diever, een bewerking van Twelth Night van William Shakespeare. Het team komt nu weer samen om zich vast te bijten in een eigentijdse bewerking van Shakespeares Hamlet. Zes jonge mannen verdwalen in een wereld vol valse volwassenen, oneindige ellende en voortdurende keuzestress. Ze liegen hun eigen waarheid tot ze het zelf geloven. Tot u het gelooft.

Van 11 t/m 14 juli speelde Roestvrij Theater de voorstelling in de Bijlmer Bajes te Amsterdam. Na de voorstellingen in Amsterdam verplaatst de gehele productie naar het Gevangenismuseum. Door zes energieke jonge mannen van zeventien t/m negenentwintig jaar Shakespeare te laten spelen wordt het een frisse, brutale voorstelling voor jongeren, volwassenen en ouderen. Extra bijzonder is het feit dat regisseur Leander Breen ruim 10 jaar geleden als jong jochie bij de Peergroup op locatie veel ervaring heeft opgedaan in Veenhuizen.

Vormen

Roestvrij theater biedt sinds 2011 theaterliefhebbers in vele vormen een plek voor het maken van theatervoorstellingen. Artistiek leider Leander Breen gooide eerder hoge ogen met zijn afstudeervoorstelling Wij doen ons best u te vermaken (Academie voor Theater en Dans, Amsterdam)

Regie: Leander Breen, Bewerking: Leander Breen naar de vertaling van Carel Alphenaar. Spel: Cor Langerak, Dennis Kossen, Jonathan Zeebregts, Steven Dinkgreve, Tim van der Voort en Tjalle de Graaf. Dramaturgie Frances Sanders, Muziek Laurens Janssen. Reserveren: shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/hemel , Meer informatie www.roestvrijtheater.nl. Aanvang steeds om 20.00 uur, pijs: 13,90 euro.