‘Sprookje van Norg’ met zang en muziek

NORG - Het Norger Tuigpaarden Concours op dinsdag 24 juli vanaf vier uur ‘s middags krijgt ook dit jaar weer een feestelijke afronding.

Omstreeks half elf ’s avonds komen 18 paarden in de baan om het ‘Sprookje van Norg’ te verzorgen. KWPN’ers, Friese paarden en Hackney’s doen eraan mee. Bestuursleden van de Stichting Norgermarkt Concours hebben er al overleg over gehad met vertegenwoordigers van deze drie paardenverenigingen.

De deelnemers aan het ‘Sprookje van Norg’ komen in de baan met bijzondere aanspanningen en laten in kunstlicht het slotevenement zien. Ze zijn zich al aan het voorbereiden op het bijzondere optreden dat meer dan een kwartier gaat duren. Dat gaat dan in combinatie met muzikale begeleiding.

Vrolijk

Met dit spektakel krijgt het 41ste Norger Tuigpaarden Concours een unieke en vrolijke afronding van het dag- en avondprogramma dat om vier uur al is begonnen en zonder pauzes doorloopt tot later in de avond. Dan zijn er al 24 wedstrijden geweest, een show en de huldiging van de vier kampioenen die de beste resultaten hebben geboekt.

Tijdens het maar liefst zeven uur durende tuigpaardenconcours is ook veel muziek te beluisteren. En daarnaast tekst en uitleg van omroeper Bert de Ruiter. Hij is bij veel hippische evenementen in Nederland actief. Over het Norger Concours dat zeven uur achtereen doorgaat, is hij zeer enthousiast.

Al meer dan 15 keer informeert hij hier permanent deelnemers en bezoekers over de gang van zaken in en rond het totale programma. “Dit duurt behoorlijk lang, ’s avonds is er mooie verlichting en de vele bezoekers kunnen zelfs overdekt plaatsnemen.” Wat hij ook fijn vindt is dat het een sfeervol concours is met vier mooie kampioenschappen en een topdag voor de drie aanwezige paardenrassen.

Burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld heeft veel waardering voor het prachtige en veelzijdige concours in Norg. “Het publiek kan daar volop genieten van de hippische sport.” Hij waardeert het dat ook medewerkers een bijdrage leveren aan het klaarmaken van het terrein. Voor de gemeente Noordenveld is het een groot evenement met deelnemers en publiek uit het hele land. Nu is het al voor de 41ste keer en ik zou zeggen: “op naar de 50!”

Het Norger Tuigpaarden Concours is op dinsdag 24 juli vanaf vier uur ’s middags aan het Kerkpad in Norg. Toegangskaarten en VIP-arrangementen zijn nu al te bestellen via de website: www.stichtingnorgermarktconcours.nl. Op de wedstrijddag zijn die vanaf 14.00 uur te koop bij de ingang van het concours.