Eerste beginnerscursus Loopgroep succesvol

VEENHUIZEN - De beginnerscursus van de Loopgroep Veenhuizen is onlangs afgesloten met een testloop om te kijken hoe ver de leden in 10 weken tijd waren gekomen.

Alle lopers kregen een startnummer en de (ronde)tijden werden nauwkeurig bijgehouden met digitale tijdsregistratie. De lopers mochten zelf bepalen hoeveel ronden van 1,35 km zij gingen lopen. Gemiddeld werd er 15 tot 25 minuten aaneengesloten gelopen. Gedurende 10 weken werd de conditie met beleid opgebouwd. Vaak is het zo dat de conditie snel vooruit gaat, maar het lichaam met alle spieren, pezen, gewrichten, banden en botten moet ook wennen aan het hardlopen.

Naast conditie-opbouw was er aandacht voor een ontspannen en efficiënte looptechniek. Aandacht voor de ademhaling mocht natuurlijk niet ontbreken. In het begin was de wekelijkse gezamenlijke groepstraining voldoende om vooruit te gaan, maar voor wie wilde was er ook een training voor thuis.

Dinsdagavond 4 september van 18:45 – 19:45 uur start de nieuwe 10-weekse cursus in Veenhuizen. De eerste training is vrijblijvend. De reguliere looptrainingen zijn op de donderdagavond (vanaf 30 augustus). In september wordt ook een proef gedraaid met wekelijkse trainingen op de dinsdagavond. Meer info: Annie Fabriek via annie@hart-lopen.nl (zie ook www.loopgroepveenhuizen.nl).