Veel activiteiten Bibliotheken Noordenveld

RODEN - Voor veel mensen staat de zomervakantie voor de deur. In de bibliotheken doen we het ook iets rustiger aan.

Zo is bibliotheek Peize gesloten van 23 juli t/m 3 augustus. In Bibliotheek Norg zijn de openingstijden juist iets ruimer, van 1 mei tot 1 oktober is de bibliotheek al open vanaf 10.00 uur. Dit in verband met de vakantiegangers, die de bibliotheek als bibliotheek of als Toeristisch Informatiepunt (TIP) willen bezoeken. In Bibliotheek Roden zijn de openingstijden ongewijzigd.

Ondertussen staan er al diverse activiteiten in de planning. Burgermeester Klaas Smid leest voor. Op 5 september starten we met Boekstart; voorlezen voor dreumesen. Burgermeester Smidkomt om 10.30 uur naar Bibliotheek Roden om dreumesen van 1-3 jaar voor te lezen. Na deze bijzondere aftrap zal het voorlezen voor dreumesen elke eerste woensdag van de maand plaatsvinden in Bibliotheek Roden. Iedereen met een dreumes van 1-3 jaar is welkom.

Alfabetisering

In september zijn er diverse activiteiten tijdens de week van de alfabetisering 3 t/m 9 september. Zo zal op 3 september jouw.buzz in Norg staan om mensen kennis te laten maken met de cursussen Klik&Tik en Werken met de E-overheid, maar zijn er ook andere digitale snufjes te zien. In deze week zal in Bibliotheek Peize ook een leuke activiteit hebben.

Zaterdag 8 september zijn er tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen bij Het Goed, Daan Nijman, Bibliotheek Roden en de Treftuin, zoals een speurtocht, gratis boeken en voorlezen op verschillende locaties.

Brei-café

Op 13 september start het wekelijkse Brei-café! Van 9.30 tot 11.00 uur staan ontmoeting, gezelligheid en breien centraal in Bibliotheek Roden. Speciaal voor deze eerste keer komt Ajoure Breiboutiqe uit Joure langs om verschillende mooie materialen te tonen. Iedereen is welkom om hieraan deel te nemen. Een abonnement van de bibliotheek is niet nodig.

Computercursussen

In september gaan de gratis digitale cursussen weer van start. Klik&Tik, een computercursus voor beginnende gebruikers en de cursus Werken met de E-overheid, waarbij cursisten hun weg lerenvinden naar de digitale overheidsdiensten. Beide cursussen worden gegeven in alle drie debibliotheken van Noordenveld: Peize, Norg en Roden. Belangstellenden kunnen in de plaatselijke Bibliotheek terecht voor meer informatie of voor aanmelding. Dit kan ook via de website van de bibliotheek.

Tot slot is er op 3 oktober met een feestje ter gelegenheid van de Kinderboekenweek. Maar daarover later meer.