Go-project voor statushoudsters

RODEN - In maart is obs De Tandem gestart met het GO (Ga en Ontmoet)-project, in samenwerking met de gemeente Noordenveld.

Doel van het project is om de vrouwelijke statushouders meer te betrekken bij de school en ze duurzaam te laten integreren in de maatschappij. Drie keer per week kwamen de moeders een uur bijeen op De Tandem.

De bijeenkomsten werden verzorgd door Mirjam Lub, Agnes de Groot, Lucienne Winter en Thea van Lacum. Marianne van Til, van de GGD, verzorgde de gezondheidslessen. Tijdens de bijeenkomsten werd er veel aandacht besteed aan de Nederlandse taal, grammatica, zinsbouw en woordenschat. Daarnaast heeft iedereen veel geleerd van elkaars cultuur en leefgewoonten.

Ook mochten de vrouwen een ochtend fitnessen bij Fitnesscentrum Roden, waar de moeders met veel plezier gesport hebben.Regelmatig werden ze verrast door de heerlijke zelfgemaakte hapjes, die de moeders meenamen. Iedereen kijkt terug op een geslaagd en waardevol project en is blij, dat het komende schooljaar op de dinsdag- en woensdagmorgen het project mag worden voortgezet.