Biggenruggen in Koelenweg Huis ter Heide

HUIS TER HEIDE - De Koelenweg in Huis ter Heide is momenteel afgesloten vanwege werkzaamheden. Er wordt een proef uitgevoerd, om een veiligere situatie te creëren.

De belangenverenigign wil de mening van gebruikers peilen door een enquête over de afgelopen situatie, zodat er een objectieve meting komt. Die enquête kan online ingevuld worden op: http://huisterheidedr.nl/enquete-koelenweg Iedereen die gebruik maakt of heeft gemaakt, kan deze enquête invullen. Dit is ook anoniem mogelijk.

De Koelenweg is een landbouwweg, waar tegenwoordig steeds meer verkeer langs komt. Door de toenemende drukte ontstaan er nu regelmatig onveilige situaties, voornamelijk voor fietsers. Er is met de bollardinstallatie ('de paal') en verkeersdrempels getracht de weg minder aantrekkelijk te maken voor ('sluip')verkeer. Dit heeft echter onvoldoende gewerkt.

Biggenruggen

Daarom wordt de weg nu aangepast op een andere manier. Er komen biggenruggen met Neoloy in de bermen. De biggenruggen zijn afgeronde stoepranden die haaks op de weg komen te liggen, om daar ter plaatse voor een soort wegversmalling te zorgen. Daarnaast komt de Neoloy langs de gehele lengte van de weg te liggen, als verbreding, zoals de grasklinkers naast het stuk Koelenweg, van Assen.

Neoloy is een soort raster, dat op een zandfundering wordt gelegd en daarna wordt gevuld met zand en asfaltgranulaat (wat nu ook naast de weg ligt), zodat dit niet uitgereden kan worden richting de sloot en er daardoor minder/geen kuilen meer kunnen ontstaan. (Eigen foto’s.)