Tevreden over Drentse Fiets4daagse

Norg - RegioBank Drentse Fiets4Daagse blikt terug op een zonnige 53ste editie.

De organisatie van de Drentse Fiets4Daagse kan met tevredenheid terugblikken op een warme maar succesvolle editie, met ruim 11.000 deelnemers. De week begon met een opening in verschillende startplaatsen en flink meer inschrijvers dan vorig  jaar.

Vol goede moed en goed voorbereid gingen de deelnemers dinsdag van start. Niet alleen de WMD maar ook ondernemers en burgers sprongen bij om de bidons van de deelnemers onderweg met water te vullen. De saamhorigheid was groot en Drentse gastvrijheid was overal aanwezig.

Activiteiten

Onderweg en in de startplaatsen konden de deelnemers genieten van muziek, gezelligheid en leuke activiteiten. Zo konden de deelnemers voor  de eerste keer dwars door Plopsaland fietsen en een kijkje nemen bij het ambulancevervoer in Tynaarlo. De kinderen konden zich uitleven met graffiti spuiten, knutselen met papier of hout en een rondje op een pony rijden. Naast waterspektakel kon men zelfs voelen hoe het is om midden in een ijsblok te staan.

Uniek dit jaar was het Grootste, Gratis en Gastvrije Ontbijt op  woensdagochtend. Zo’n 10.000 fietsers konden aanschuiven aan lange tafels en genieten van een uitgebreid ontbijt. Vrijdag hebben alle 4Daagse deelnemers hun welverdiende medaille gekregen en werden de deelnemers, die een fietsjubileum vierden, in het zonnetje gezet en extra beloond met een typisch Drents aandenken en een bloemetje.

Vrijwiligers

De organisatie is blij met alle vrijwilligers die meehielpen om deze editie tot een waar fietsfeest te maken. De EHBO die klaarstond om hulp te bieden, de verkeersregelaars die in de hete zon het verkeer in de juiste banen wisten te leiden, de stempelaars, inschrijvers en bediening tijdens het ontbijt. Kortom iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen om het de gasten naar de zin te maken.

De Drentse Fiets4Daagse werd mede mogelijk door RegioBank, provincie Drenthe, Recreatieschap en veel (lokale) sponsoren en partners.De volgende RegioBank Drentse Fiets4Daagse wordt gehouden van 16 t/m 19 juli 2019.