KTP Beach Soccer Club grijpt naast de prijzen

NIEUW-RODEN - Het Nederlands kampioenschap Beachsoccer voor amateurs vrouwen Eredivisie en Vrouwen Topklasse heeft zaterdag in Scheveningen geen prijs opgeleverd voor KTP Nieuw-Roden.

Voor KTP deden mee Vrouwen 1 bij de Eredivisie en Vrouwen 2 bij de Topklasse. Voor vrouwen 1 bij het begin van dit toernooi was er niet meer te halen dan maximaal een 5e plaats in de eindrangschikking gezien de stand na eerder gespeelde wedstrijden in dit seizoen. Oorzaak was dat er in de competitie (ondanks de grote selectie spelers) nooit een compleet team kon aantreden door vele andere verplichtingen van speelsters. Zo belandde het Vr1 team in de P/D poule Toch ging men ervoor en KTP werd overtuigend winnaar in de P/D poule door hun tegenstanders met grote cijfers weg te blazen.

Vrouwen 2 moest aantreden in de Topklasse met als tegenstanders, Wilhelmina en Wadenoijen. De eerste wedstrijd tegen Wilhelmina werd met 4-1 gewonnen. Tegen Wadenoijen werd het 2-0. Nogmaals werd er gespeeld tegen deze tegenstanders met als resultaat een 6-1 overwinning tegen Wilhelmina en een 3-0 overwinning tegen Wadenoijen. Ongeslagen als poulewinnaar met 12 punten en een doelsaldo van 15-2, werd de finale om het Nederlands kampioenschap bereikt.

Finale

De finale werd gespeeld tegen Jong Holland, de winnaar uit de andere poule. Een spannende wedstrijd die KTP had moeten winnen gezien de kansen. Het werd uiteindelijk een gelijkspel 2-2 nadat KTP tot 4 minuten voor tijd nog een 2-1 voorsprong heeft gehad. Ook bij enkele beslissingen van de scheidsrechter zat het niet mee.

Eerst werd een doelpunt afgekeurd bij de stand van 2-1 voor het aanvallen van de keepster van Jong Holland, terwijl de bal ‘los’ leek. Even later scoorde Jong Holland de 2-2. Iedereen dacht al aan een strafschoppenserie totdat KTP 42 seconden voor tijd alsnog de 3-2 scoorde. De scheidsrechter had op dat moment echter al afgefloten.

Strafschoppen

Uiteindelijk dus strafschoppen. Ook hier was het geluk niet aan onze zijde en werd deze finale in het voordeel beslist voor Jong Holland. Jammer, maar met een tweede plaats op het Nederlands kampioenschap konden de meiden zeker thuiskomen.

De tweede plaats gaf nog het recht op een wedstrijd tegen de verliezer play-offs Eredivisie. Veel waarde, al is het de eer, had deze wedstrijd niet omdat er al een team van KTP in de Eredivisie speelt. Ook deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel en ook hier dus weer strafschoppen, die beter door de speelsters van de tegenpartij werden benut.

De vrouwen hebben er alles aan gedaan, geen enkele wedstrijd verloren en twee keer door strafschoppen uitgeschakeld. Soms moet het ook een beetje meezitten. (Foto’s Ernie van Beek.)