Handicartwedstrijd bij Golfclub Holthuizen

RODEN - Golfclub Holthuizen heeft zondag de jaarlijkse Handicartwedstrijd gehouden.

De opkomst was 34 deelnemers. Met het oog op het warme weer was de wedstrijd ingekort tot 9 holes (in plaats van 18). De Stichting Handicart zorgt ervoor golfspelers die (tijdelijk) minder mobiel zijn, toch hun favoriete spelletje kunnen blijven spelen. Een “handicart” is een elektrische golfkar waarin 1 of 2 spelers hun 9 of 18 holes kunnen rijden en spelen. Voor kaarthouders kost een rondje golf 4 euro p.p. De Stichting werkt landelijk in Nederland en plaatst en onderhoudt deze golfkarren bij de aangesloten verenigingen. In géén ander land in de wereld is dit zo geregeld, dit is echt uniek.

De kosten hiervoor worden betaald uit donaties en legaten van leden en sympathisanten en uit de opbrengsten van bovengenoemde wedstrijden. De totale opbrengst van de wedstrijd op Holthuizen was dit jaar 1680 euro, een nieuw record. Dit bedrag werd bijeengebracht door inschrijvingsgelden, extra donaties, verloting van ballen en een veiling van diverse artikelen die grotendeels beschikbaar waren gesteld door de middenstand van Roden, Peize, Norg en omgeving.

De hoofdprijs, een bistro set, werd geschonken door De Vries tuinmeubelen XL uit Roden. Deze werd gewonnen door Annemarie Bonga uit Roden met 24 stableford punten. De tweede prijs werd gewonnen door Willi Janssen uit Leek met 23 punten. De derde prijs was voor Marjo Rademaker (Groningen) met eveneens 23 punten. De neary was voor Evert Liewes, longest drive dames voor Aniek Martini en de longest drive heren werd geslagen door Bram Pruis. De prijzen werden uitgereikt door de clubconsul.

De eerste en tweede prijswinnaars worden afgevaardigd naar de regiofinale op 21 september op Golfclub Havelte.

Tijdens de wedstrijd hebben zich weer nieuwe donateurs aangemeld en we hopen uiteraard op navolging! Mocht iemand, als lezer van dit stukje, ook donateur willen worden van deze ideële stichting, dan kan dat via de volgende site : www.handicart.nl .