Norgermarkt: ‘de schouders er onder’

NORG - De Norgermarkten gingen de laatste jaren gebukt onder een negatieve spiraal, met amper nog aanvoer van paarden en pony’s.

De julimarkt is de laatste dinsdag van deze maand. Dinsdag 31 juli staat het centrum van Norg weer in het teken van bekende paarden- en ponymarkt, de Norgermarkt. Onder het motto ‘samen de schouders er onder’ is een aantal partijen bijeengekomen om deze editie van de Norgermarkt weer te laten bloeien.

Waar in de regio veel paardenmarkten worden afgeschaft heeft de organiserende Boermarke Oosteind in Norg het plan opgevat om de Norgermarkt nieuw leven in te blazen. Zo is er door een aantal paardenhandelaren toegezegd dat er tussen 7.00 en 13.00 uur op de markt een aanvoer is van tenminste 100 paarden en pony’s . Verder zijn er attracties als een mandenvlechter en een imposante mobiele houtzagerij.

Springkussens

De organisatie van de warenmarkt gaat er voor zorgen dat er een groter en gevarieerder aanbod is van kramen. Ook zijn er die dag speciale activiteiten voor kinderen. Zo zijn er verschillende springkussens en kunnen kinderen een ritje op een pony maken. De plaatselijke horeca zal zorgen voor meer vertier en muziek op de markt. Zo is er vanaf 10.00 uur live muziek van de ‘Diamonds’ en vanaf 15.30 uur een optreden van Marco Schuitmaker.

Arnold Zwaneveld van het gelijknamige café is bij met de inzet van onder anderen paardenhandelaar Robert de Vries. „Ook hij wil de markt niet verloren te laten gaan. En in overleg met de organisator van de warenmarkt, huurkramen.nl, moet er meer handel komen.”

Zwaneveld merkt op dat de concurrentie groot is. En de Norgermarkt heeft niet meer de uitstraling van weleer. „Vroeger hadden de scholen vrij, ging bijvoorbeeld de Rabobank dicht, er was ook niets omheen. Het aanbod nu is veel groter”, verwijst hij naar onder meer frequente braderieën in het brinkdorp. „En tijdens de Zwarte Cross bijvoorbeeld hoef ik hier niets te organiseren voor de jeugd. Terwijl het 150 kilometer weg is.”