Vier dagen feest in Norg

NORG - Norg en omliggende regio vieren van donderdag 2 augustus tot en met zondag 5 augustus het vierde lustrum van de Feest4Daagse. Het concept is eigenlijk hetzelfde gebleven als toen het begon.

‘Het idee is ooit gekomen vanuit de Zakenkring’, leggen Dini Dorenbos, Marianne Dorenbos en Willem Sikkens uit. Zij vormen samen met Roel Boelen en Henk Boelens het bestuur. Daarnaast regelt een werkgroep de spelletjes. De zakenkring vond dat er wat moest gebeuren in het dorp. ‘Het plan is toen aan de stamtafel ontstaan en eigenlijk is het nog hetzelfde concept als toen met vier dagen muziek en spelactiviteiten. Het evenement is wel groter geworden maar de gezelligheid is gebleven.’

Er zijn toeristen die speciaal naar Norg toekomen tijdens de vakantie, er zijn mensen van de omliggende dorpen die langskomen maar bovenal ook mensen uit Norg zelf. ‘Nog steeds zijn er veel bekenden die rondlopen. Het leeft in het dorp. We hebben veel sponsors en het feest wordt breed gedragen.’ De Feest4Daagse vindt altijd plaats in het eerste volle weekend in augustus. ‘Dit veranderen we niet, zodat iedereen er rekening mee kan houden.’ Sommige doen dit ook met het plannen van de vakantie.

Vierkamp

Naar de spelletjes wordt elk jaar uitgekeken, aldus de bestuursleden. ‘Iedereen is fanatiek en gaat er voor.’ Voor elke leeftijdscategorie is er wel iets te doen. Denk aan het vierkamspel, darten, jeu de boules, biljarten en klaverjassen. Natuurlijk mag de muziek niet ontbreken en DJ Olaf helpt daarbij een handje door goede ideeën aan te dragen. Zondag is de markt / braderie die ook erg belangrijk is en al om 11 uur begint. ’s Avonds wordt het feest afgesloten met optredens van coverband Switch en zangeres Maan.

Terugblikkend op twintig jaar Feest4Daagse springen er diverse dingen uit waar de bestuursleden met veel trots en voldoening op terugkijken. Het optreden van Jannes, waarbij Marianne achter de muntenkassa zat en daardoor wat hoger zat en over het publiek kon kijken ‘Je zag hoe vol de Brink was. We hadden het nog nooit zo druk gehad. ‘ De playbackshows waren ook altijd leuk en in de beginjaren was Diep Triest de huisband.

Locaties

De Feest4Daagse speelt zich op verschillende plekken in Norg af waarbij zowel de Kerkbrink als Brink Oosteind gebruikt worden, waar ook beide genoeg horeca gelegenheden zijn. ‘We werken sinds een jaar of 5 /6 met munten. Dat bevalt uitstekend.’

In september wordt alweer voorzichtig een begin gemaakt met het feest voor volgend jaar. ‘Met eens in de zoveel tijd een vergadering en we kijken ook soms al naar band zo van, zou dat iets voor ons zijn.’ Echt veranderingen zullen er niet komen ‘We gaan gewoon door zoals nu. In detail zal er best wel wat veranderen elk jaar.’ Zie voor meer informatie de Facebookpagina van Feest4Daagse Norg voor de laatste nieuwtjes en het (actuele) programma. (Foto’s Willem Bakering e.a..)