Streekproducten weer op markt Nienoord

Leek - De Streekproductenmarkt Nienoord heeft zaterdag 4 augustus weer bijzondere activiteite op het terrein van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

De Streekproductenmarkt Nienoord heeft zaterdag 4 augustus weer bijzondere activiteite op het terrein van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Zo is er het kampioenschap Kersenpitspugen te worden. Eet 3 sappige kersen van Fruitteeltbedrijf Oudenbosch en spuug de pitten over kersenpitbaan. Wie het verst spuugt wint. Met kans om met een leuk prijsje naar huis te gaan. de Kersenpitspuugwedstrijd is wel afhankelijk van het kersenaanbod, vanwege de extreem hoge temperatuur. Mogelijk wordt als vervanger Pruimenpitspugen geïntroduceerd.

Verder zijn er jammetjes met 75% minder suiker en echt fruit, waaronder kruisbessen-kersenjam en rabarberjam met banaan en gember, nectarinejam met aardbeien van De Poffertery. Eunice Schuitema staat weer met advocaat,  en nieuwe producten,  zoals pittige  paprikasoep, en zoetzure muismeloentjes.

Natuurlijk Afkeheeft kersenjam te koop, gemaakt van de heerlijke kersen van Oudenbosch. En met een scheut lekkere kersenlikeur erbij. En in dit zomerseizoen is er ook een heerlijke sinaasappel-muntgelei.  Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, eieren, honing, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden lokale ondernemers gesteund. Een lijst van de standhouders staat op www.streekproductenmarktnienoord.nl.