Avond-excursie in Fochteloërveen

Veenhuizen - Er zijn avond-excursies door het Fochteloërveen, een ruig hoogveengebied , op zaterdag 4 en 18 augustus om 19.30 uur.

Het is één van de grootste hoogveen gebieden in Nederland, dat zich vroeger uitstrekte over grote delen van Drenthe en Friesland. Het  hoogveen heeft er enkele duizenden jaren over gedaan om uit te groeien tot de omvang die het nu heeft.

Het Fochteloërveen en het bosgebied ten zuiden van Veenhuizen herbergen een grote diversiteit aan natuurlijke elementen, zoals levende hoogveen, droge en vochtige heide, vennetjes, graslanden en bostypen zoals naald-, loof-, en gemengde bossen. Deze diversiteit zorgt weer voor veel variatie aan flora en fauna. Grote kans om ’s avonds kraanvogels of reeën te zien… Tip: neem een goede verrekijker mee!

Kosten 7,50 euro, excl. fiets, Fietshuur 8 euro per fiets of 12,50 euro voor een E-bike. Vertrek: Hotel restaurant Bitter en Zoet, Hospitaallaan 16 Veenhuizen Meer informatie en opgave? Mail naar info@bitterenzoet.nl of bel 0592-385002