Hyoju Ahnin op orgel in Catharinakerk in Roden

RODEN - De uit Zuid-Korea afkomstige Hyoju Ahn bespeelt vrijdag 3 augustus het orgel in de Roder Catharinakerk.

Hyoju Ahn on in de zomer van 2017 de derde prijs op het Internationale Martini Orgelconcours Groningen Zij studeerde o.a. in Lübeck en Amsterdam. De Koreaanse organiste Hyoju Ahn is haar muzikale loopbaan op vierjarige leeftijd begonnen met het volgen van pianolessen. Ze werd aangenomen voor haar bachelorsdiploma aan de Nationale Kunstuniversiteit van Korea waar ze afstudeerde met de hoogst mogelijke cijfers. Daarna is ze vertrokken naar de Royal Academy of Music in Londen.

Tijdens haar studieperiode aan de Royal Academy of Music heeft ze verschillende prijzen in de wacht gesleept. Ze verhuisde naar Amsterdam voor het studeren van oude orgelmuziek bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze voltooide haar master oude muziek in juni 2017.

Locaties

De Koreaanse heeft veel concerten gegeven op verschillende prestigieuze locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, en Zuid-Korea. Hyoju Ahn doceert momenteel orgel en orgelliteratuur aan de Nationale Kunst-universiteit van Korea.

Op het programma staan werken van Vincent Lübeck, J.P. Sweelinck, Francisco Correa de Arauxo, Franz Danksagmüller, Henry Purcell, Georg Böhm, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Vivaldi / Bach. Het concert wordt gehouden op vrijdagavond om 20.00 uur en is vrij toegankelijk, met een collecte na afloop.