Straatpraat: op de camping

RODEN Alle hitte ten spijt, ging Straatpraat vorige week op pad. Niet echt de straat op, maar naar een camping. In dit geval een puffende camping Ot en Sien in Roden...

Pia en Klaas Snijder uit Aduard komen al vijf jaar op de camping.”Het bevalt goed, mooi plekje en veel rust. Het gemoedelijke, dat spreekt ons aan”, aldus mevrouw Snijder. „Ja, en dorp en winkels dichtbij”, voegt haar wederhelft toe.

Over de hoge temperatuur is weinig klagen. „We hebben hier onze eigen boom. En dan de luifel. En in de middag weer schaduw van de boom. Het is er ook ‘s avonds heerlijk zitten”, aldus de Aduarders. Ontspanning is er genoeg. „Lekker fietsen, de bossen in. En nu helpen schilderen bij het huis van onze kinderen, die wonen in Roden. Maar er is hier in Roden sowieso genoeg te doen.”

Frans en Odilia Zomers uit Leeuwarden zijn ‘stamgasten’ op de camping aan de Norgerweg. „We komen hier al 38 jaar. Eerst alleen in voor- en najaar, maar toen ik met vervroegd pensioen was, namen we een vaste plaats. We zijn hier nu vaker dan thuis”, lacht Frans.

„Roden is mooi, de mensen in de winkels zijn ook erg leuk. We komen hier al zo lang, sommigen zien ons ook al als Roner”, lacht Zomers. Koel hebben ze het ook, zo tegen een haag. „Ach, en verder je een beetje rustig houden”, merkt mevrouw Zomers op. Aan activiteiten doen ze niet veel meer, en tegen de tijd van de Rodermarkt houden ze het voor gezien. „Ach, je wordt toch wat ouder...”.

Rob Teijema en Dieneke Muthert uit Farmsum zijn voor de derde keer op ‘Ot en Sien’. „Heerlijk rustig en vlakbij het centrum. Alles is op loopafstand en bovendien is er een mooi stuk bos. Prima om te wandelen met de honden, of ze kunnen er ook zwemmen”, aldus Dieneke.

In Roden is volgens het stel ook genoeg te doen. „Ja, eens per maand een rommelmarkt, of in het centrum eens een bandje. Of de gewone weekmarkt. En bij Mo zit je ook nooit alleen”, illustreert het stel de sfeer. „Zelfs het weer is hier in de schaduw goed te doen. Aan de overkant, in de zon, hebben ze een probleem.”