Norger Zwem&Poloclub trotseert het IJsselmeer

NORG - Na maanden trainen ging zaterdag de Norger Zwem&Poloclub de uitdaging aan. Met vijf zwemmers en een coach in estafette vorm 22 kilometer zwemmen van Stavoren naar Medemblik.

Om 7 uur in de ochtend vertrok de sloep, het beloofde een stralende dag te worden met een temperatuur rond de 25 graden en windkracht 2 uit het Noorden: perfecte omstandigheden. Sloep en begeleiding werden verzorgd door Active-Sport uit Zwolle zij hielden de zwemmers nauwlettend in de gaten en bestuurden de sloep.

De eerste 17 kilometer liepen gesmeerd, elk half uur werd er gewisseld en het was goed te doen met een watertemperatuur van 18 graden. Toen viel de boot stil: er was een stuk touw in de schroef gekomen, stuurloos dreef de sloep rond. De kustwacht werd ingeschakeld en deze sleepte de sloep naar Medemblik.

Tot ieders opluchting lag er een reserveboot klaar in Medemblik en zo werd teruggevaren naar de plek waar ze gestrand waren. De tocht kon worden uitgezwommen en alle vijf zwemmers tikten in Medemblik gezamenlijk het eind punt in de haven aan. In 7,5 uur is de 22 kilometer gezwommen, dat is een gemiddelde van een kleine 3 kilometer per uur. Op de foto Bent, Kim, Catasja, Maianne, Ineke en Gerke.