Gezellige drukte op zonovergoten jaarmarkt Peize

Peize - De jaarmarkt in Peize leverde zaterdag prachtige tafereeltjes op. Rond de 80 kramen was het goed toeven, al zorgde het warme weer voor iets minder publiek dan vorig jaar.

Voorzitter Richard Veurman van Volksvermaken Peize was dan ook een tevreden man. "Het loopt de hele dag door, ik denk dat hier zo'n 8000 bezoekers zijn", liet hij zaterdagmorgen weten.

Veurman ziet een positieve ontwikkeling in de Peizer markt. "Dit zouden we het liefst nog iets uitbouwen. Maar goed, als je maar variatie biedt. De kermis brengt wat sfeer, de hele Feestvierdaagse trouwens."

Hoewel er enige concurrentie is met de Feestvierdaagse in Norg, is verplaatsen geen optie. "Er is al veel te doen, ook voor artiesten. Dus je kunt niet veel anders."

De overige activiteiten waren een succes. Met een tegenvallend aantal vissers, 28 tegen vorig jaar 56, maar wel 182 deelnemers aan de puzzel-fietstocht. En 166 aan de auto/motorpuzzelrit. "Met in totaal 362 mensen in auto of op motor". Zondagmiddag vanaf 14.30 uur is het slot met sweeper (Wipe Out) en ringstekend op hobbelfietsen. Ook ditmaal bij café Ensing. (Foto's Germ Geersing.)