Pret met de waterraket in Kinderwereld

Roden - Je eigen raket bouwen en vervolgens lanceren vanaf Cape Kinderwereld, dat kan tijdens de zomervakantie in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

Je eigen raket bouwen en vervolgens lanceren vanaf Cape Kinderwereld, dat kan tijdens de zomervakantie in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

De activiteit voor kinderen tot en met 12 jaar wordt begeleid door medewerkers van het museum en vindt nog plaats op woensdag 8 en woensdag 15 augustus tussen 13 en 16 uur.

Pompsysteem

Een lege petfles wordt getransformeerd tot een echte raket die je daarna zelf kunt lanceren vanaf het lanceerplatform Cape Kinderwereld. Door middel van een ingenieus pompsysteem komt de raket onder druk te staan, waardoor het projectiel tot ongekende hoogte de lucht in wordt geschoten.

Rondspattend water zorgt niet alleen voor verkoelend spetterplezier, maar ook voor veel hilariteit onder de omstanders. Net als voorgaande jaren is het telkens weer een daverend succes.

Gratis ijsje

Bovendien krijgen de jonge astronauten tijdens de activiteit bij binnenkomst een tegoedbon voor een gratis raketijsje. Er gelden normale entreeprijzen, inclusief knutselmateriaal en raketijsje. Graag zelf een
lege petfles meenemen.

Voor ouders en grootouders is er ook van alles te beleven in Kinderwereld. Behalve dat Mickey Mouse zijn 90ste verjaardag viert in Speelgoedmuseum
Kinderwereld met de tentoonstelling Mickey Mouse viert feest, is de vaste collectie speelgoed zeker de moeite van het bezichtigen waard. 

Het museum is tijdens de vakantie dagelijks geopend tussen 11 en 17 uur (www.museumkinderwereld.nl voor uitgebreide informatie). (Foto's Kinderwereld.)