Zomermarkt van Meulenkaomer in Roderwolde

Roderwolde - De Meulenkaomer in Roderwolde houdt zondag 12 augustus op het voorterrein van molen Woldzigt in Roderwolde de traditionele Zomermarkt voor jong en oud.

De Meulenkaomer in Roderwolde houdt zondag 12 augustus op het voorterrein van molen Woldzigt in Roderwolde de traditionele Zomermarkt voor jong en oud.

Een groot aantal standhouders uit de regio biedt hier speciale eigen producten aan, zoals honing, vele soorten jam en siroop, lamsvlees, rundvlees en eigengebakken taarten.

Er is een collectie keramiek, zilveren sieraden en  papierkunst te koop. Lubbert Dijk komt met zijn oude fruitrassen en de Kruiderij met de grootste verzameling muntplanten van Nederland. De Meulenkaomer geeft  demonstraties kantklossen, klokkenkleedjes knippen en frivolité-techniek. En niet te vergeten gebreide sokken: van babyslofjes tot mannensokken maat 48 en meer.

Ambachten

Oude ambachten zoals manden vlechten en bijenkorven maken worden gedemonstreerd. Molen Woldzigt is de gehele dag geopend en zal zo mogelijk olieslaan.

Voor de dorstige bezoekers is een terras ingericht om een hapje en een drankje te bestellen. Er is heerlijk Italiaans schepijs en onze huismuzikant zal op de achtergrond bekende liedjes spelen.

Spelletjescircuit

Dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan de jeugd: er is een spelletjescircuit ingericht met een prijsje voor alle deelnemers. Een kinderboekenschrijfster vertelt uit eigen werk en langs de haven staat de Kidscar waar kinderen de spannende wereld van visjes en andere onderwaterbeestjes  leren ontdekken.

De Zomermarkt begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Auto’s kunnen gratis naast de kerk worden geparkeerd.