Brandweer schenkt geld voor de duikplank

VEENHUIZEN - Zwembad Veenhuizen komt steeds dichter bij de streep van €7200,- voor een nieuwe duikplank. Her hele dorp denkt en doet mee aan verschillende acties om het geld bijeen te brengen.

Dinsdagavond werd voorzitter Freddie van der Beek gebeld vanuit het zwembad met de vraag of hij even wilde komen, de brandweer was er en zij wilden iemand van het bestuur spreken. Dus de voorzitter op de fiets gesprongen en wat bleek? Er lag een envelop klaar met €250,-.

De brandweermensen doen zelf veel klussen bij en om de brandweerkazerne, waar zij een vergoeding voor krijgen. Dat geld gaat in hun pot om er gezamenlijk wat leuke activiteiten van te doen. Gezamenlijk heeft de brandweer nu besloten om een gedeelte van deze pot af te staan aan Zwembad Veenhuizen, speciaal bestemd voor de nieuwe duikplank.

Op maandag 6 augustus, ruim een maand voordat zwembad Veenhuizen dit seizoen de hekken sluit is er de 10.000ste bezoeker begroet. Met bloemen en een gratis gezinsabonnement voor volgend seizoen werd de familie Ten Brinke uit Veenhuizen ontvangen. Daarna genoten zij van het heerlijke zwemwater.

Net als andere openluchtbaden wordt ook zwembad Veenhuizen dit jaar druk bezocht. Waar de teller vorig seizoen aan het einde stond op ruim 7000 bezoekers, hebben we nu nog een maand te gaan voordat het seizoen ten einde is. Er kan dus nog behoorlijk wat bijkomen. De zwemmers weten het zwembad dit seizoen heel goed te vinden en de complimenten zijn niet van de lucht. Nu mensen door de hoge temperaturen vaak het zwemwater opzoeken en de blauwalg in plassen en meren oprukken, is een openluchtbad extra aantrekkelijk.