Recordopbrengst: 1334 mobieltjes voor Jesse en stichting Opkikker

Norg - Zaterdag was het moment dat Jesse de oude mobieltjes in ontvangst mocht nemen die werden ingezameld tijdens de Feestvierdaagse in Norg. Een recordopbrengst van 1334. Met het rode draad van het sport en spelgedeelte moesten de deelnemers mobieltjes inzamelen: punten scoren voor de hoeveelheid en er werd ook nog mee gesjoeld.

Toen Jesse 7 jaar oud was kreeg hij vreselijk nieuws: lymfeklierkanker. Er werd hem verteld dat hij niet lang meer te leven had. Jesse mocht na een aantal riskante operaties, 5 zware chemokuren en een verblijf van bijna 4,5 maanden in het UMCG genezen, hij had de strijd tegen deze vreselijke ziekte gewonnen! Jesse heeft wel nadelige gevolgen aan de chemo behandelingen overgehouden, maar naar omstandigheden gaat het goed met hem. Hij staat volop in het leven en geniet van elke dag.

Opkikkerdagen

Jesse is nu ambassadeur geworden van stichting Opkikker. Deze stichting organiseert verwendagen voor gezinnen met een ziek kind zo dat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren! Jesse mocht destijds meevliegen in een helikopter met de brandweerauto mee en racen in een sportauto. Ook de rest van de familieleden wordt volledig in de watten gelegd tijdens de opkikkerdagen.

Meer dan 30.000 ingezamelde mobieltjes

Jesse heeft door de grote recordopbrengst in Norg nu 30.540 mobieltjes ingezameld. “Dat is een kilo goud aan grondstoffen! De opbrengst in geld is nu maar liefst 60.000 euro!” Zijn volgende doel is 50.000 mobieltjes.

Het is voor de organisatie van de Feestvierdaagse ook heel erg bijzonder dat dit zo’n recordopbrengst is geweest. Geert Louters: ”Van te voren hadden we gedacht dat de teller bleef staan op ongeveer 300 mobieltjes. De teams die dit voor elkaar hebben gekregen hebben zich ook uitermate ingezet om dit resultaat voor elkaar te krijgen”. Het was leuk om te zien hoe fanatiek ieder team met deze opdracht bezig was.

Momenteel is de organisatie al weer druk aan het brainstormen over een ander goed doel in 2019 met de feestvierdaagse. Dit grote succes krijgt zeker een vervolg.