Kinderen genieten van vakantieweek Humanitas

Drouwen - Begin augustus hebben weer veertien kinderen uit Noordenveld kunnen genieten van een heerlijke vakantieweek.

Als in april de dagen bekend zijn waarop de vakantie week in Drouwen wordt gehouden, staan een aantal kinderen al te popelen om zich op te geven. Uit heel Drenthe komen meer dan honderd kinderen in de leeftijd van acht tot veertien jaar , verdeeld over twee weken, naar Kampeerboerderij De Alinghoek in Drouwen.

Dit jaar was het wel bijzonder, omdat het erg warm was, maar juist de laatste dag erg geregend heeft. Toch is het programma met veel enthousiasme afgewerkt: een dag naar het attractiepark Drouwenerzand, een middag naar het zwembad, een speurtocht in het (bijna) donker en natuurlijk de bonte laatste avond. In de huifkar naar het zwembad, knutselen, voetballen en ook veel giechelen, kletsen en weinig slapen

De vakantieweek is mogelijk dankzij de enthousiaste vrijwilligers, die de hele week begeleiden en lekker koken voor de hele groep, maar ook is de organisatie dankbaar voor een aantal donaties en subsidies. Daardoor kan Humanitas deze weken organiseren en lijkt de continuïteit gewaarborgd.

Bijdrages kwamen onder meer van Gemeente Noordenveld, Stichting Den en Duin uit Norg, Johan Boelman, die bij zijn afscheid het geld doneerde, en een echtpaar uit Noordenveld, die dit zo’n goede activiteit vindt.

Voor de meeste kinderen is dit de enige week in de lange schoolvakantie dat ze echt even weg zijn, waardoor ze later ook iets te vertellen hebben. We hopen hier nog lang mee door te kunnen gaan. Voor meer informatie of contact: www.hunanitas.nl/noordenveld en noordenveld@humanitas.nl