ONR is klaar voor avontuur in de vierde klasse

RODEN - Hendrik Timmer is komend seizoen de nieuwe trainer van zaterdag vierdeklasser ONR. De oefenmeester maakt daarmee zijn debuut als hoofdtrainer in het amateurvoetbal. ONR is ondertussen gestart met de voorbereiding en is klaar om de strijd aan te gaan voor terugkeer richting de derde klasse.

ONR degradeerde vorig seizoen waar handhaving aanvankelijk de doelstelling was. Timmer geeft aan dat deze ontwikkeling niet per se nadelig hoeft te zijn. ,,Toen ik solliciteerde bij ONR was het de bedoeling dat ONR op de lange termijn een stabiele derdeklasser zou moeten worden. De degradatie van vorig seizoen heeft wel een streep door dat plan gezet, maar ik ben er van overtuigd dat we weer terug kunnen keren naar de derde klasse. Ik heb komend seizoen een hele jonge enthousiaste ploeg tot mijn beschikking en als de huidige trainingsopkomst iets zegt over de manier waarop het komend seizoen zal gaan, dan heb ik vertrouwen in een goede afloop.”

Als assistent-trainer van Willem Lanjouw bij Peize en trainer van het tweede elftal van Peize, waarmee Timmer vorig seizoen promoveerde richting de reserve hoofdklasse, heeft de nieuwe trainer van ONR laten zien een geschikte kandidaat te zijn voor de opvolging van Jeroen de Munck. Het accent ligt hem in de eerste plaats vooral op het leggen van verbinding tussen de eerste en tweede selectie.

,,We zijn in tegenstelling tot vorig seizoen nu gestart met gezamenlijke trainingen van de eerste en tweede selectie. Dat vind ik van groot belang voor de ontwikkeling van het team en vanuit die gedachte willen wij komend seizoen een goed figuur proberen te slaan in de vierde klasse. Waar ik overigens niet op hoopte is wel gebeurd. We zijn ingedeeld in een competitie met Helpman en Velocitas 1897 en gezien het feit dat deze ploegen op papier een veel te sterke selectie hebben voor de vierde klasse zullen we daar nog een lastige kluif aan krijgen. Niettemin hebben ook wij onszelf versterkt en hebben we onder meer met de terugkeer van Hendrik Rozema weer een dragende speler binnen de lijnen. Ik verwacht dat een plek hoog in linkerrijtje absoluut haalbaar moet zijn als alles volgens plan verloopt.”

door Jeroen Kunst