Zomermarkt onder de molen

RODERWOLDE - De wieken van de molen Woldzicht draaiden, op het veld voor de molen stonden kraampjes, de Zomermarkt in Roderwolde was zondag een gezellig en levendig evenement.

In de molen gaven de vrijwilligers uitleg over de werking van de molen. De oude molen is nog steeds in gebruik. Het grasveld voor de molen was het idyllische toneel voor een zomermarkt. Ondernemers uit de omgeving legden de bezoekers van alles uit over regionale producten. Kijken, luisteren en natuurlijk proeven. Lokaal en lekker, dat was het devies. Zo was Albert Braams er met verrukkelijke lamswraps, er was honing uit de buurt, Lubbert Dijk was er met zijn oude fruitrassen en de Kruiderij met de grootste verzameling muntplanten van Nederland.

Maar er was meer: de Meulenkaomer gaf demonstraties kantklossen, klokkenkleedjes knippen en frivolité-techniek. Mandenmakers legden de fijne kneepjes uit van hun ambacht en er was een stand met gebreide sokken in alle kleuren van de regenboog: van babyslofjes tot mannensokken maat 48 en meer.

Veel bezoekers kwamen op de fiets. Er was op het gras een terras ingericht waar de dorst gelest kon worden terwijl de huismuzikant op de achtergrond liedjes speelde. Voor kinderen was er ook genoeg te doen: ze konden graaien in de grabbelton, blikgooien, zaklopen en in het haventke konden de de wereld van visjes en andere onderwaterbeestjes leren ontdekken.