Een nacht kamperen in de bajes

Veenhuizen - Op de binnenplaats van het Gevangnismuseum kan in het laatste weekend van de zomervakantie kan een nachtje gekampeerd worden. Er staat in de nacht van vrijdag 31 augustus op zaterdag 1 september heel wat te gebeuren.

’s Middags is er tijd om de tent op te zetten en een kijkje te nemen in het museum. Na sluitingstijd gaan de hekken op slot, men zit echt opgesloten. De kampeerders staat van alles te wachten: na de gezamenlijke bajeshap volgt een spannend uitbraakspel. Met bloedstollende verhalen rond het kampvuur wordt de nacht afgesloten en zoekt iedereen zijn of haar tent op. Er loopt een strenge bewaker rond om te controleren of niemand ontsnapt.

Na het bajes-ontbijt wordt iedereen weer vrijgelaten en is men een ervaring rijker. Voor het kamperen zijn alleen een tentje en slaapspullen nodig, voor de rest wordt gezorgd.

De bajescamping is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar (minimaal 1 volwassene per vier kinderen). Aanmelden kan via een mailtje naar: info@gevangenismuseum.nl

De ervaring duurt van vrijdag 15.00 uur tot zaterdag 10.00 uur. Het Gevangenismuseum organiseert de Bajescamping in samenwerking met Actief-Veenhuizen.