Heerlijk nazomeren in Lieveren op LieFair 2018

Lieveren - Het pittoreske en authentieke Drentse esdorp Lieveren staat in het laatste weekend van augustus in de schijnwerpers. Tijdens de zevende editie van LieFair staat het dorp bol van de activiteiten.

In zeven jaar tijd is LieFair uitgegroeid tot een prachtig evenement dat kan rekenen grote belangstelling van zowel bezoekers als standhouders. Ruim 130 ondernemers zullen zich op zondag 26 augustus presenteren op populaire gebieden als ‘brocante’, streekproducten, lifestyle en alles voor het buitenleven. Het motto is: “Heerlijk nazomeren in Lieveren”

Het culinair plein vormt de hele dag het kloppend hart van de LieFair. Er worden wijnen en diverse lekkernijen gepresenteerd en er wordt live gekookt met de aanwezige streekproducten. In het centrum van het dorp worden demonstraties gegeven en zijn muziekoptredens van onder meer Shanty Koor Lieveren, troubadour Jan Roelof Bathoorn, The Lion Rules en nog veel meer. In en om het café zijn er de klanken van accordeonisten te horen, die een sfeer creëren als tijdens de vakantie in Frankrijk.

Dit jaar is er een themastraat ingericht onder de naam Bloemen Liefaira, waar van alles te vinden is dat te maken heeft met groei en bloei. Er zijn onder andere workshops van Bloemenhuis Aniek uit Norg, finaliste van het NK Bloemschikken.

Verder is Europees kampioen Sander Boom, kettingzaagkunstenaar, aanwezig om te laten zien wat hij allemaal kan maken met een kettingzaag.

Miss Groningen Thyrza Kregmeier, deelnemer aan de finale van miss Netherlands, is aanwezig met een stand voor de stichting Linda foundation om geld in te zamelen voor arme gezinnen in Nederland.

De culturele invulling wordt gegeven in de grote tent op het veld onder de naam Toal in Tentie. Met uitzicht op de es vertellen diverse dichters en verhalenvertellers verhalen over vroeger. Ook zal er werk van Peter van de Velde ten gehore gebracht worden.

Het parkeren wordt verzorgd door de Bomenbuurt uit Roden en in samenwerking met Handbalvereniging Roden.

De inwoners van Lieveren zullen iedereen op 26 augustus hartelijk ontvangen op hun ‘Liefair’. Voor meer informatie of een voorproefje kan gekeken worden op www.liefair.nl of op Facebook.