Sport en Bewegen voor Senioren gaat weer van start

Roden - Senioren die in het najaar in beweging willen blijven kunnen bij WiN aan verschillende sport- en beweegactiviteiten meedoen.

Op 31 augustus starten de lessen Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) in De Noorderkroon in Roden. Hier is eenieder die niet in De Noorderkroon woont ook welkom. Een week later start MBvO in Roderwolde in MFA De Doefkamp. MBvO wordt gegeven door een ervaren docent en biedt iedere week een ander programma. Er wordt afgewisseld met materialen zoals hoepels, ballen of dynabands. Iedereen doet mee binnen de eigen mogelijkheden en op het eigen tempo. De lessen in De Noorderkroon zijn van 9.45 tot 10.30 uur en van 10.45 tot 11.30 uur. De lessen in De Doefkamp zijn van 14.45 tot 15.30 uur.

Op de donderdag is er Seniorengym. Deze lessen worden gegeven in de gymzaal van ’t Hoge Holt in Roden. Seniorengym is een gezonde, leuke en gezellige manier om spieren en gewrichten soepel te houden en te werken aan kracht, coördinatie, valpreventie, balans en uithoudingsvermogen. De herengroep start op 6 september van 16.15 tot 17.00 uur en de damesgroep op 4 oktober van 15.30 tot 16.15 uur.

Wie meer wil weten over sport en bewegen of zich wil aanmelden voor een (gratis en vrijblijvende) proefles, kan contact opnemen met Welzijn in Noordenveld via telefoonnummer 050-3176500.