Samen zingen op open dag Girl Choristers

Roden - De Roden Girl Choristers houden op zaterdag 15 september een open dag. Meisjes vanaf zes jaar zijn van harte welkom om met hun ouders te komen kijken (en meedoen) in de Doopsgezinde Kerk in Roden. Om 16.00 uur kunnen de meisjes meedoen aan een kennismakingsles van ongeveer dertig minuten. Daarna geven de Roden Girl Choristers een mini-concert. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de lessen van de Koorschool Noord Nederland, waar het koor onderdeel van is.

De opleiding van de koorschool, onder leiding van enthousiaste, professionele musici, richt zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een klein snaarinstrument, de cymbaal. De kinderliedjes die de meisjes hierop leren spelen, vormen de basis voor de muziektheorie en al zingend wordt gewerkt aan ritmische en melodische vorming.

De cymbalisten krijgen één keer per week een les van veertig minuten. Dit gebeurt in kleine groepjes, zodat er veel aandacht is voor persoonlijke begeleiding. Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan houding, stemvorming en ademhalingstechniek en leren meisjes zich met zelfvertrouwen op een podium te presenteren.