Presentatie van De kleine geschiedenis van Drenthe

Roden - Wie zich ergens in wil verdiepen en breed georiënteerd is kent ongetwijfeld de gele boekenserie: Voor Dummies. Nu is er na het succes van de kleine geschiedenis van Groningen, de kleine geschiedenis van Drenthe.

Reden voor boekhandel Daan Nijman om de auteur, Paul Brood, uit te nodigen voor een presentatie. Naast de presentatie houden we een Drentse boekenborrel. En niet zomaar een borrel, een borrel met Drentse hapjes, drankjes, en muziek. Om het geheel af te maken verzorgt Paul Brood een heuse Drentse quiz.

Paul Brood is archivaris en historicus bij het Nationaal Archief en kenner van de Drentse geschiedenis. Het boekje de kleine geschiedenis van Drenthe geeft een overzicht van de historie van Drenthe. Brood zette de belangrijkste feiten op een rij van de oudste provincie van Nederland, van de hunebedden tot de TT Assen.

Op zaterdag 1 september om 16.00 uur wordt het boekennajaar op deze manier feestelijk ingeluid. Paul Brood gaat het niemand gemakkelijk maken met zijn quiz. Wie van de gasten weet het allermeest over Drenthe? Toegang is gratis.