Kamermuziek in Museum Vosbergen

Eelde - In Museum Vosbergen in Eelde treedt op zaterdag 1 september om 20.15 uur een trio op bestaande uit Marjolein Dispa-Knaven op altviool, Ceciel Strouken-Knaven op cello en Daniël Kramer op piano.

Het programma vermeldt werken van onder meer Mendelssohn, Beethoven, Bartok en Schumann. De Van Raaij tafelpiano uit circa 1830, geschonken door mevrouw Knaven sr. aan het museum, wordt tijdens dit concert bespeeld.

Marjolein Dispa studeerde bij Ervin Schiffer in Tilburg en Amsterdam, behaalde het Nederlandse diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding alsook het Hoger Diploma met grote Onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij studeerde kamermuziek bij het Amadeus-Kwartet aan de Kölner Musikhochschule. Ze nam deel aan cursussen bij Kim Kashkashian, André Gertler, Isaac Stern, Wolfgang Jahn, het Bartók Kwartet en het Trio de Prague.

Ze was vele jaren Solo-altiste van het Zweedse kamerorkest Camerata Nordica en sinds 2010 maakt Marjolein deel uit van Het Jenufa Strijkkwartet. Sinds 2004 speelt zij in Combattimento Consort Amsterdam. Marjolein is bovendien regelmatig te gast bij verschillende internationale kamermuziekfestivals. Zij is als Hoofdvakdocent Altviool en Kamermuziek verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ceciel Strouken-Knaven heeft in Nederland haar opleiding met zowel Paedagogisch, Solisten als ook Kamermuziek-Diploma afgesloten en haar verdere ontwikkeling in Duitsland (Maria Kliegel), Engenland (Joan Dickson) en de Verenigde Staten (Janos Starker) genoten. De Kamermuziek was altijd al het zwaartepunt in haar muzikale werk in Nederland samen met het Strijktrio Boussu (Annemieke Corstens viool, Marjolein Dispa- Knaven Altviool). Daarnaast gaf zij vijftien jaar onderwijs op muziekscholen in Brabant en Limburg Cello. Sinds 22 jaar is Ceciel in Het Zwarte Woud in Zuid Duitsland woonachtig. In de kamermuziek speelt Ceciel zowel in Duo Cello en Piano als ook in Pianotrio en Cellotrio. Ceciel speelt een Louis Guersan Cello, gemaakt in Parijs in 1742.

Daniël Kramer geniet bekendheid als veelzijdig en bevlogen pianist. Hij trad op als solist met Het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nederlands Kamerorkest met dirigenten als Peter Eötvös en Reinbert de Leeuw. Hij viel in de prijzen op het Christina Concours (landelijke eerste prijs), het Concorso Seghizzi (prijs voor liedbegeleiding) en het concours Olivier Messiaen (Parijs). Van grote invloed zijn al vroeg de lessen bij Ton Hartsuiker geweest. Tijdens zijn conservatoriumstudie in Amsterdam was het Håkon Austbø die hem jarenlang inspireerde en uitdaagde. Ook hebben lessen van bijvoorbeeld Aimard, Perahia en Claude Helffer hem gevormd. Als kamermusicus treedt hij op met inspirerende collega's als Janine Jansen, Nobuko Imai, Liza Ferschtman en Charles Neidich.

Reserveren voor dit concert wordt aangeraden. Dit kan via 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl